„Chef” Suflet

Da, da, chiar și eu gătesc!… Nu numai „Supă de pui pentru suflet” (m-a inspirat și titlul acestei cărți). Gătesc de toate. Gătesc salate de toate felurile, sandvișuri (a-ntâia îmi ies, niște combinații ce se topesc în gură, nu alta), omlete, pireuri și, cel mai important, cartofi prăjiți, fierți, copți, răsuciți, învârtiți etc. etc.

Lăsând gluma la o parte, am mai gătit eu la viața mea, maică (ce ciudat sună asta!), am gătit câte o singură dată: ardei umpluți, ciorbă, supă de linte, supă de legume (asta cred că a fost de două ori), pulpe cu sos de roșii, pilaf… Cam astea mi le amintesc acum. Am mai încercat și deserturi ușoare (gen brioșe), aici chiar mi-ar plăcea să aprofundez, hehe!… Și totuși la fiecare, ceva nu era bine, asta e normal când gătești atât de rar, știu… Nu mă pasionează gătitul, deși de alte treburi casnice mă ocup. Nu prea am răbdare sau nu știu, prefer retețele rapide. De asta îmi place să mă uit pe canalul acela, știți voi, numai cu programe de gen. Mă relaxează foarte tare când văd o bucătărie frumoasă, colorată, oameni calmi, dar am observat că e bine să-l ocolești înainte să adormi, dacă nu vrei să ți se facă foame instant… Oi avea eu metabolismul bun, poate un pic prea bun, dar nu cred că e sănătos „să dărâmi” frigiderul la 11-12 noaptea. :))

În fine, după luni de zile de când am zis că trebuie să fac un desert, de câteva zile îmi încolțise în minte ideea să fac înghețată. Cum zilele astea am mâncat destul de multă și cum citesc eticheta la orice mănânc (și până la urmă, la multe renunț), am zis că trebuie neapărat să o prepar eu însămi, pentru că mi se pare exagerat la cât de puține ingrediente sunt necesare pentru o înghețată, să văd pe etichetă un pomelnic întreg.

Mai făcusem acum vreo doi ani înghețată de vișine și a ieșit foarte bună. Azi m-am hotărât să fac o rețetă de înghețată de cafea și cacao, găsită pe net. O aveți aici. Am pus-o la congelator în niște castroane și o să mă uit mâine să văd ce a ieșit. Sper să se lege, pentru că e o compoziție pentru mașina de înghețată, la altele știți că se pune smântână, frișcă,  pe când la aceasta este doar lapte. Totuși cred vă ieși, de ce nu?! Doar duduie congelatorul, slavă Domnului! Eu n-am avut la îndemână păstaie de vanilie, așa că am folosit cu încredere zahăr vanilinat. Mă pricep și la improvizații, pare-mi-se. :)))

ice-2219574_1920

Anunțuri

16 gânduri despre „„Chef” Suflet

  1. Suflet pune suflet. Deci e firesc să gătească. Mie îmi place zona asta și mă dau des prin bucătărie, dar din varii motive mai am și câte o inovație.
    Uite una bucată: Rețetă de cartofi fierți și prăjiți
    1. Se pun cartofii la fiert.
    2. Se intră cinci minute pe fb, ori whatever…
    3. Când mirosul ajunge la nasul din dotare știi:
    a)- rețeta e gata
    b)- e prea târziu, pentru că bucătăria e amplasată departe de locul unde tu pui, virtual, țara la cale (cinci minute).
    4. Deschizi larg ambele geamuri de la bucătărie, camere, ușa de la intrare, să iasă „aroma”
    5. Înșiri repede-repede multe pisici pe băț (sau, la alegere, înjurătura preferată)
    6. Arunci cartofi și oală/cratiță – că e gata: și oala și cartofii.
    7. Data viitoare îți amintești sfatul lui Lucian: să iei MUSAI cu tine la computer o lingură. Eventual să ți-o legi brățară de mână. Ori de frunte. Ori s-o lipești deasupra ochelarilor… SĂ O VEZI!!!
    8. Comanzi pizza!
    9. Poftă bună!
    MORALA: Nu totdeauna se aplică formula: mai bine mai târziu decât niciodată:

    Apreciat de 8 persoane

    • Hahaaaa, m-ai amuzat foarte tare! E de notat rețeta ta.
      Da, mai ales în bucătărie nu se aplică formula asta, am pățit și eu cu ceapa călită… Am întors capul doar câteva secunde (sau poate așa mi s-a părut) și deja era neagră. :)))

      Apreciat de 1 persoană

  2. Nu am să uit niciodată cea mai stufoasă rețetă pe care am pus-o în practică: ostropel pe iepure. O zi întreagă am muncit pe ea, iar rezultatul mi s-a părut de vis. Și totuși, nu am mai încercat-o. Prea mult multe pete de sos s-au împrăștiat prin bucătărie. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s