Globul (2)

> continuare de la Globul

Băiatul nici nu apucă să realizeze când ajunsese în interiorul globului. Era redus la o dimensiune foarte mică, dar se simțea bine. Avea doar o mică amețeală din pricina mișcării bruște cu care fusese absorbit. Începu să pipăie interiorul, și tot trecându-și mâna pe suprafața netedă, găsi un întrerupător. Îl apăsă și, deodată, locul unde erau reprezentate mările și oceanele de pe Glob deveni transparent și el putu să vadă unde se afla acum.

– Wow!! exclamă micuțul băiat plin de uimire. Doar atât putu să spună, dar, cu siguranță, și noi am fi reacționat la fel dacă ne-am fi trezit înconjurați de stele, nu?! Globul îl teleportase chiar pe tărâmul stelelor, la capătul lui, la patru ani-lumină distanță de Terra.

Când ajunse în dreptul primei stele, o recunoscu imediat: Proxima Centauri părea că emană cea mai multă căldură dintre toate. Poate unde îi era atât de dragă sau poate unde era cel mai „aproape” de Soare. Era ireal de frumoasă în realitate, dacă putem spune așa. Steaua sclipi de trei ori… Băiatului i se păru că aude vocea acesteia în minte, ca și cum i-ar fi vorbit prin telepatie: „Vino la mine, drag pământean!”.

Ce era de făcut acum?! Micuțul băiat știa că nu poate ieși în spațiul cosmic doar în pijama, chiar dacă era cea preferată de el și, mai ales, chiar dacă avea desenată pe un fond albastru închis, stele, telescoape, lunete, astronauți și nave spațiale… Așa că începu să se uite din nou prin jur. Ah, da, uite lângă întrerupător, mai e ceva, micuțule visător!

– „Crede în tine și imposibilul poate deveni posibil.” citi băiatul. Se concentră puțin și se visă dansând printre stele, într-un vals pe o muzică neauzită, dar sublimă totodată, o muzică a inimii universului… Când deschise ochii, văzu că un astronaut de pe bluza lui lumina puternic. Îl atinse, și, într-o clipă, pijamaua lui începu să se transforme într-un costum spațial personalizat, cu tot ceea ce era nevoie pentru o ieșire în cosmos. Entuziasmat peste măsură, ieși apoi printr-o trapă ce se deschise sus, în dreptul Oceanului Arctic, rămânând conectat de glob, și ajunse în sfârșit la Proxima Centauri…

New_shot_of_Proxima_Centauri,_our_nearest_neighbour

Proxima Centauri (sursă: Wikipedia)

-Va urma.-

Reclame

9 gânduri despre „Globul (2)

  1. ce este imposibilul???
    dar posibilul???
    unde este linia de demarcactie intre ele??? exista una???
    nu stiu… nimic nu stiu… adica stiu ceva… este minunat in pijama… chiar daca are sau nu, astronauti…

    Apreciat de 1 persoană

  2. Pingback: Globul (3) | Versuri nemachiate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.