Fântâna

Un câmp dintr-un verde nesfârșit, plin de maci și sânziene, se întindea în fața ei. Deasupra, un cer albastru, lipsit de nori, un albastru cum rar ți-e dat să vezi în viață.

Fata înainta de ceva vreme printre florile sălbatice, fără să știe unde merge și fără să ia în seamă că rochia albă i se mai agăța de scaieți… Probabil că era trecut de ora prânzului, când ajunse la o fântână ce avea destul de sus nivelul apei. Își putea vedea foarte bine reflexia, când se aplecă. Zâmbi ușor, în colțurile gurii, apoi începu să râdă cu poftă, însă, în câteva secunde începură să-i curgă lacrimile pe obraji. Până la a plânge în hohote nu a mai fost decât un pas:

– Proasta naibii ce ești! De ce trebuie să fii atât de proastă?! De nimic nu ești! Nu vreau să te mai văd! Nu te mai suport! zise ea și începu să dea cu pumnii în apă, având ochii plini de disperare și ură de sine.

Se prăbuși apoi lângă fântână, plângând și mai tare, până când din ochi îi ieșeau în valuri, scoici, nisip și stele de mare. Firele de păr pe care și le smulsese de nervi nu vrură să o părăsească și se contopiră cu rochia, colorând-o într-un negru intens.

– Și, Tu, zise ea uitându-se spre cer, de ce m-ai mai creat, dacă știai că o să fiu atât de proastă, atât de incapabilă și nehotărâtă? Dacă știai că o să plâng atât de mult și o să am o conștiință și un caracter așa de dificile?… Știai sigur că nu o să mă pot adapta la lumea asta, că nu mă voi descurca, că nu voi ști ce să fac mai departe!…

Plânse multe zile, fără să se mai poată ridica, iar în timp, sânzienele și macii îi acoperiră trupul rămas fără suflare…

girl-white-dress-field

Sursă foto

Reclame

6 gânduri despre „Fântâna

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s