Despre prietenie

-Dedicat prietenei mele D. (Scumpii)-

Un prieten te acceptă așa cum ești, fără să vrea să te schimbe. Îți suportă toanele, supărările, frustrările… Un prieten te susține, chiar și atunci când nimeni nu o face, chiar și atunci când nici tu nu mai crezi în tine.

Lângă un prieten adevărat poți fi tu însuți, fără să-ți pese că nu ești îmbrăcat cu hainele tale „de duminică” sau că poate dimineață n-ai apucat să-ți faci patul, când vine la tine fără să te anunțe, din dorința de a-ți face o surpriză.

Un prieten îți spune când nu-i place ceva la tine. Un astfel de om te ridică atunci când ești prăbușit la pământ, chiar dacă poate și el abia se mai ține doar pe o treaptă mai sus de tine.

Atunci când găsești un astfel de om trimis de Dumnezeu, ți se pare că-l cunoști dintotdeauna, și, din acel moment, simți că tot ce i-ai spune, ar fi în siguranță, orice s-ar întâmpla. Simți că o piesă importantă din puzzle-ul vieții tale și-a găsit locul. Te simți mai întreg. Cred că uneori Dumnezeu îți trimite doar un astfel de om pe parcursul vieții. Depinde de tine să ai grijă să-l păstrezi, și el la fel și să vă ajutați reciproc.

Rămâi uimit cât de mult poți semăna în toate cu un om pe care-l întâlnești destul de târziu, când ești aproape un om format și cu care nici nu ai crescut împreună, nici nu vi s-au intersectat până atunci drumurile. Un om care apare când nu prea mai credeai în oameni și prietenie. El îți redă speranța că lumea asta mai are o șansă și, prin mica voastră lume, care se tot mărește, Lumea cea mare nu mai pare un loc atât de înfricoșător și rece. Parcă înfrunți altfel totul, știind că orice s-ar întâmpla, vei găsi înțelegere, un sfat, un umăr cald, o doză de trezire la realitate când nu mai vezi clar ce ți se întâmplă și nu mai judeci la rece… Nu te mai simți chiar atât de pierdut și singur.

Ce-aș putea să mai spun… „mulțumesc” cred că ar fi mult prea puțin…

girls-783501_1920

Anunțuri

17 gânduri despre „Despre prietenie

  1. Exact! Un prieten adevărat îți va fi mereu alături, te accepta așa cum ești și cu defecte și cu calităti fără să încerce sa te schimbe. Foarte bun articolul!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s