Carte: „Pollyanna. Jocul bucuriei”

https://i2.wp.com/www.librariasophia.ro/img/pozefmari/porter-eleanor-h-pollyanna-jocul-bucuriei-13536.jpgLa recomandarea Anastasiei, am hotărât să citesc această minunată carte, scrisă de Eleanor H. Porter, în anul 1913. Mi-a spus că este o lectură bună pentru stările prin care trec, că cel puțin pe ea a ajutat-o, așa că am avut încredere că voi avea ceva bun de învățat.

Romanul începe în forță, prezentând-o pe domnișoara Polly Harrington din Beldingsville, Vermont. Încă de la prima pagină, îți dai seama de firea ei dificilă și ursuză, mai ales din modul destul de aspru în care se purta cu Nancy, fata în casă, ce se afla în slujba ei.

Atunci când sora și mai apoi și cumnatul ei, un pastor foarte dedicat bisericii, cu care nu mai vorbise de ani de zile, se sting din viață, domnișoara Polly este anunțată de existența fiicei lor, Pollyanna, în vârsta de 11 ani.

Doar datorită simțului datoriei, și cu inima strânsă, aceasta acceptă ca Pollyanna să locuiască cu ea. Așa cum era poate de așteptat, la început fetița nu primește condiții de locuit prea bune.

Încetul cu încetul, vom vedea cum inima unui copil, care a făcut din bucurie un joc la propriu, poate schimba o întreagă comunitate. Doar cu zâmbetul și vorba bună.

Această roman chiar te (re)învață cum să te bucuri, te învață că în orice poți găsi ceva pentru care să te bucuri sau chiar îți rescrie bazele a ceea ce credeai că înseamnă bucurie.

Dar, mai ales, te învață că Dumnezeu vrea să te bucuri, din moment ce în Biblie sunt 800 de texte ce au acest subiect.

Update: Se pare că mai există și un al doilea volum, „Pollyanna, domnișoară”.

 

P.S: Ați văzut ce lună minunată avem în seara asta pe cer?

Sursă foto: aici

Anunțuri

14 gânduri despre „Carte: „Pollyanna. Jocul bucuriei”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s