Alge și meduze (2)

*continuare de la Alge și meduze

A doua zi, fata se plimba desculță pe mal, ascultând valurile ce se spărgeau. Îi devenise atât de drag acest sunet!… Uneori, i se părea că înțelege ce spune marea, atât de tare i se ascuțise timpanul sufletului.

La un moment dat însă, probabil de la căldura soarelui, fata leșină și se prăbuși pe nisipul umed. Acesta îi amortiză căderea și o legănă pe valuri, până căzu într-un somn profund, absorbită de refluxul lumii viselor. Se făcea că se plimba pe străzile Constanței, îndreptându-se spre Cazino-ul ce părea atât de sublim pe fundalul cerului întunecat… Se vedeau candelabre aprinse la ferestrele sale. Tot mergând, ajunse în dreptul unei farmacii. „Hm, aș avea nevoie de o pastilă pentru durerea asta nesuferită de cap!” își zise ea și intră hotărâtă.

O întâmpină un om cu o față atât de blândă, cum nu-i fusese dat vreodată să vadă… și cu niște ochi albaștri de o claritate răvășitoare. Și totuși chipul lui îi era familiar… Nu credea că era doar o impresie, era sigură că-l mai văzuse undeva.

-Bună ziua! Ce-mi puteți recomanda pentru dureri puternice de cap?

-Binecuvântată zi, într-adevăr! zise omul foarte vesel. Îmi pare rău, dar cu așa ceva nu te pot ajuta. Aici e o farmacie pentru bolile și neputințele sufletului. Dar îți garantez că tratând sufletul, și trupul se tămăduiește.

-Chiar așa?! spuse fata pe care vocea neobișnuit de calmă, dar convingătoare a omului o copleșise.

-Iată, spuse acesta, arătându-i vitrinele. Avem aici leacurile pentru tristețe, depresie, deznădejde… Și fata începu să citească pe sticluțe: „Smerenie”, „Răbdare”, „Pocăință”, „Milostenie”, „Recunoștință”, dar și unele cu nume mai ciudate: „Tonic pentru inimă ușoară”, „Jumătatea plină a paharului”, „Vise liniștite” și multe altele.

-Oamenii mai folosesc distracțiile, viciile și câte și mai câte antidoturi-surogat, dar tot triști se simt apoi. E mult mai bine, chiar dacă e greu, poate chiar prea greu uneori, dacă nu cauți să maschezi problemele, ci să le înfrunți față în față. Toate sunt cu un rost, nimic nu e la întâmplare… Chiar și suferințele sunt întotdeauna spre folosul tău, chiar dacă nu înțelegi acum de ce… Așaa, cred că tu ai nevoie de o sticluță de „Răbdare”, să iei, te rog, o linguriță dimineața, înainte de masă și una de „Recunoștință”, o linguriță seara, înainte de culcare…

-Mulțumesc mult, spuse tânăra destul de uimită, neînțelegând încă totul. Să-mi spuneți cât costă.

-Nu trebuie să plătești, aici ajungi doar când e momentul potrivit. Chiar mă pregăteam să închid, dar te așteptam, știam că vei ajunge. Omul îi întinse sticluțele. Atunci, fata văzu că palmele lui erau străpunse dintr-o parte în alta, dar tot ce ieșea din ele era doar o lumină orbitoare. Atunci îl recunoscu. Era chiar El. Fata se uită apoi la sticluțe și le deschise. Nici urmă de sirop, erau doar două răvașe în fiecare.

-Știi vorba aia, Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă în traistă… zise Omul cu blândețe. Citește cu atenție și îndeplinind ce scrie pe răvașe, nu vei mai avea nevoie de farmacie.

Fata ieși, puțin buimacă. Citi răvașul „Răbdării”: „Așteaptă stând într-un picior, cu brațele întinse, până când un pescăruș ți se va așeza pe ele”. Pe celălălt scria doar atât: „Vei știi când vei simți.”

Atunci fata se trezi. Dar ce să vezi, nu mai era demult pe plajă, ci într-un pat comod, într-o rulotă parcată aproape de mal.

-Hei, Maia, vino repede, s-a trezit!!… Cum te simți, copilă? o întrebă domnul Stancu, apropiindu-se sprinten de ea cu o cafea aburindă.

dancer-1489686_1920

Va urma.

Reclame

8 gânduri despre „Alge și meduze (2)

  1. Pingback: Alge și meduze (3) | Versuri nemachiate

  2. Pingback: Alge și meduze (4) | Versuri nemachiate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s