Aripi de fluturi (6)

*continuare de la Aripi de fluturi, Aripi de fluturi (2), Aripi de fluturi (3), Aripi de fluturi (4), Aripi de fluturi (5)

O vreme se auzi doar radio-ul la care se difuzau știrile în limba germană, dar erau atât de absorbiți de gânduri, că nu-și dădu niciunul seama să schimbe postul. Trecură prin Austria și ajunseră ușor prin Alpii Italiei la Milano. Rămaseră fermecați de aceste peisaje de vis, iar interminabilele tuneluri săpate în munți, ce permiteau șoselelor să străbată aceste regiuni, îi lăsară cu gura căscată…

Ajunși aici, doamna Maia parcă rulota în apropierea blocului unde locuia fiul ei. Îl sună pentru că nu era sigură dacă e acasă sau la birou.

-Tu glu-glumești, mama, nu-i așa? zise acesta, după câteva minute de tăcere, bâlbâindu-se din cauza emoțiilor. Cunoștea prea bine firea pusă pe șotii a mamei sale ca să o poată crede așa de ușor.

-Ba, chiar deloc! Deci, ești acasă?

-Sigur, cobor chiar acum! Acesta coborâ repede scările și în mai puțin de 2 minute ajunse la ei, nemaiavând răbdare să aștepte în apartament. Îi ajută cu bagajele și urcară cu liftul. Doamna Maia și fiul ei lăcrimau de bucurie, iar acesta îi săruta mâinile.

-Of, Bogdan mamă, ce mult a trecut…

-Așa e, opt luni, dar parcă au fost opt ani!…

Acesta locuia singur în apartamentul lui, dar arăta îngrijit și foarte frumos mobilat, iar în cuptor se rumenea un pui.

-Hai că am picat tocmai la țanc, zise doamna Maia. Avem o foame de lup!

Se așezară la masă, iar Bogdan îi servi cum se pricepu mai bine. După masă, povestiră ore în șir, apoi după ce se odihniră puțin, merseră la un festival care se desfășura zilele acelea prin oraș. Era o binevenită schimbare de decor. Trebuiau să facă asta cât mai des… De ce să nu vadă tot continentul sau chiar toată lumea dacă sănătatea le-o va permite?! Doamna Maia își sorbea feciorul din priviri, asemeni unei mame despărțită prea mult de odorul ei: ” Bărbatul ăsta frumos și deștept e chiar fiul meu?!”

Zăboviră ceva mai mult timp aici, cam o săptămână, în care au mai mers și singuri prin oraș, când Bogdan era la muncă. Într-o seară, merseră cu toții la un concert al lui Eros Ramazzotti, ținut într-o sală foarte mare, depășindu-le cu mult pe cele de la noi. Concertul fu extraordinar. Pentru doamna Maia se lăsă cu „piele de găină” în repetate rânduri.

La sfârșitul acestor minunate zile, își luară rămas bun și se întoarseră acasă. Doamna Maia începu să fredoneze melodia „Acasă” a lui Smiley care se auzea acum tare în difuzoarele încorporate în pereții rulotei. Asistenta și bătrânul îi țineau isonul bătând cu însuflețire din palme.

Seara, în camera lui, domnul Stancu își scoase tacticos ochelarii din toc și începu să se uite peste fotografiile cu familia lui. Îl uimeau claritatea și prospețimea culorilor, fiind obișnuit mai mult cu fotografiile alb-negru. Simțea că membrii familiei erau gata-gata să iasă din hârtia lucioasă ce parcă-i ținea captivi… Dăduse și celor două femei din cele în care apăreau și ele. „Lipsește doar o Stea din poză… Sau poate că nu… toți purtăm în inimile noastre câte o rază de-a ei.” Le puse apoi pe noptieră, deschise geamul și dădu drumul televizorului. În câteva minute, ațipi. Îl trezi vântul rece care începuse să miște mânios fereastra. După ce o închise, rămase uimit… Pe fotoliu, nepoții se jucau în liniște cu un fluture ce mergea pe mâinile lor, iar în prag stăteau cei doi copii, ginerele și nora.

Domnul Stancu zâmbi fericit, îi privi pe toți fără să spună nimic, apoi se uită pe fereastră la cerul nopții: o stea micuță începuse să scânteieze tabloul unei familii unite și fericite…

C`est fini! (…mais l’histoire continue.)

butterfly-1298952_1280

Reclame

4 gânduri despre „Aripi de fluturi (6)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s