Momentul potrivit

Probabil toată viața căutăm acel moment potrivit pentru toate. Dar… Acum e momentul să citești acea carte pe care s-a pus praful de atâtea zile amânate. Deschide-o acum și citește o pagină. Te vei trezi că ai citit 20. Acum e momentul să le faci acel cadou părinților. Eu m-am gândit să transfer luna viitoare vechea lor casetă de la nuntă pe un suport DVD. Aniversarea lor e în octombrie, dar de ce să mai aștept atât? Și așa zic că fac asta de mulți ani. Acum e momentul să faci mișcare. Ridică-te de pe scaun, du-te la fereastră sau ieși afară. E așa frumos cerul azi, nu? A început să ningă.

Acum e momentul să te iubești pe tine însuți ca să-i poți iubi și pe ceilalți. Ah, uite oglinda! Ești minunat, vezi? Sună-i acum pe cei dragi. Nu există mâine. Tot ce avem e doar clipa prezentă. Acum e momentul să înveți acea limbă străină în care ți-ai dorit atât de mult să vorbești. Înscrie-te la un curs, ia-ți un dicționar, caută filmulețe pe internet cu nativi. Speră începând de acum că totul va fi bine. Să fii sigur de asta și să nu te îndoiești. Să crezi cu toată tăria, căci nu ai nimic de pierdut.

Astăzi e ziua când poți face fericit pe cineva. Azi e ziua când poți pune într-o cutie hainele pe care le tot ocolești chiar dacă sunt în stare bună și le ai pe ultimul raft al șifonierului și să le dai cuiva care le-ar purta cu drag. Acum e momentul să le zâmbești vecinilor și să-i saluți tu primul, chiar dacă nu te suportă. Sau poate e doar în mintea ta. Optimismul tău le va înmuia inima și vor schița și ei un zâmbet stângaci la început.

Azi e ziua când alegi să petreci mai mult timp quotes-729173_1920cu familia și să-i asculți. Să ridicăm ochii din ecrane și să le uităm într-un colț pe birou. Acum e momentul să te rogi pentru toată lumea. Rugăciunea poate avea și doar câteva cuvinte, dar să fie cea mai puternică când e spusă din inimă.

Nu mai amâna. Treci acum la treabă. Dacă spui că vei începe să lucrezi mâine, mâine, mâine, e posibil să nu mai faci niciodată acel lucru. Că așa fac și eu. Uneori mă simt ca un melc care a bătut recordul pentru cea mai mică viteză.

Acum e momentul ca la început de To-do list să fie „Trăiește momentul” sau „clipa” sau „Carpe diem” ca să ne dăm intelectuali :))

Acum e momentul să trăim momentul.

* Ador acest grup acappella:

Anunțuri

4 gânduri despre „Momentul potrivit

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s